zaterdag 11 mei 2024 | 20:30 - 22:00

In de Nicolaas kerk op Vlieland

Concert bij kaarslicht in de kerk (Leids Barok Ensemble)

solist: Jonas Krebs, viool

Openingsconcert door het Leids Barok Ensemble.

De serie Concerten bij kaarslicht wordt dit jaar geopend met een optreden door het befaamde Leids Barok Ensemble tijdens het `Hemelvaartweekend`.
De veertigste serie Concerten heeft daarmee een mooie start.
Het LBE speelde al enige keren eerder met groot succes op Vlieland en het is fantastisch dat dit barok(strijk)orkest de jubileumserie opent! Het LBE bestaat uit ongeveer 12 strijkers aangevuld met klavecimbel. Zoals ieder jaar nodigt het LBE een solist uit om samen met hen op te treden. Dit keer komt de jonge zeer talentvolle violist Jonas Krebs (afgestudeerd aan conservatoria te Zürich en Lausanne en bij Shunske Sato aan het Conservatorium van Amsterdam) met het Ensemble naar Vlieland. Hij gaat soleren in een Vioolconcert (in D) van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Het Ensemble speelt daarnaast nog een aantal werken uit de barok.