Concerten bij Kaarslicht

Al 37 jaar vinden in de periode mei - oktober de bekende Concerten bij kaarslicht in de 17e-eeuwse Nicolaaskerk aan het Kerkplein plaats.
De serie geniet grote nationale en internationale bekendheid. Topmusici uit binnen- en buitenland verlenen graag hun medewerking aan de concerten die door de eilanders en badgasten grote waardering ondervinden. In de sfeervolle kerk branden tijdens de concerten de kaarsen in de prachtige koperen kroonluchters (waarvan er één door Michiel Adriaansz. de Ruyter is geschonken). Ieder concert belooft weer een hoogtepunt van uw bezoek aan Vlieland te worden.

De serie begint meestal met Pinksteren. Verder zijn er concerten op de meeste zaterdagavonden in juni en september en een enkele in oktober. En in juli en augustus op de woensdagavond. (zie overzicht). 8 juli 2021 valt het concert op een donderdag.

Voor de concerten bestaat vanaf maart de gelegenheid (ook lang) van te voren kaarten te reserveren. Toegangskaarten kunnen gereserveerd worden via het bestelformulier bij elk op deze website vermeld concert. Ook kunnen op de ochtend van het concert toegangskaarten worden gekocht (mits nog beschikbaar): als het concert op zaterdag is van 11.00 tot 12.30 uur en als het concert op woensdag is van 11.00 tot 12.00 uur aan de kerk.
Vooraf gereserveerde kaarten die een kwartier voor aanvang van het concert niet zijn opgehaald kunnen aan anderen verkocht worden.

U kunt pinnen om de kaarten te betalen.

Commissie Concerten bij kaarslicht,
Otto Roelofsen